Down at the whisky

Dött?.. Nej de har jag inte gjort, bara flängt runt som en galning. I onsdags åkte jag tidigt tidigt in till Centralen och begav mig till.. GBG!
Mötte upp fina Elin på centralstation och begav oss mot Feskekyrka (?) där jag skulle göra ett litet fotojobb. Sen fick jag ta mig på egen hand hem till Elin, spännande värre! Sthlmsturisten lös i Gbg, men de gick bra det med.
Sen hade jag några dagar i Götet med Pelin plutten!
Vi bakade tårtor, åt tårta, målade tygväskor, gömde oss för regn och betedde oss som föråldrade fjortisar på Rix Fm festival. Jättemysiga dagar och nu hoppas jag(och många andra) att DU - ELIN! kommer hit snart och stannar här! Du är trots allt 50% Stockholmare nu ju!

I Måndags åkte jag hem igen.. Hade lätt kunnat stanna några dagar till men de går ju inte med flytt osv.. Jojo och Bong mötte upp mig på Centralen och så begav vi oss till Kungshallarna (Greken!!) och åt middag. Har lovat Jojo att de blir en hejdå huset middag för tjejorna här innan vi flyttar.
Tisdagen spenderades på Arbetsförmedlingen (återbesök) och ett trappstädande för att tjäna pengar.

Igår mötte jag upp Viola på Make Up Institut där hon satt och blev sminkad, sen gick vi för att äta lunch och prata om sommaren och livet. Vi kom fram till att de är nu efter gymnasiet man kan använda de man lärt sig om sig själv i praktiken och inte bara i teorin.
På kvällen mötte jag och Viola upp Jojo och Bong för en mingelkväll på Strandbryggan med Sofis mode. Rosé, cider, modevisning, tävlingar och Goodiebags, mycket mys och lite för mycket kastande av chokladdoppade nötter på änder tycker jag tjejer! Sen blev de kvällsglass på Donken innan vi åkte hem.

Idag åkte jag in och mötte min kära Kusin och hennes vän i stan, vi fikade och jag hjälpte dom hitta sailor outfits. Sen hem och påbörjat rensningen av alla mina saker i källarn (imorgon fortsätter jag och börjar i mitt rum..)

Gbg's bilder:

Kick ass chokladtårta!

Kvällspromenad

EMD på scen at last

Elin och Elin


VÄRT!

Det är helt sjukt vad vi utsatte oss för igår på Sonisphere, regnet öste ner, hade lera upp till knäna (nästan) och de va så jävla bra!

-Hammerfall, trodde inte jag skulle fastna men fel hade jag.
-Iggy and the Stooges, vi såg inte mycket av dom stod i öl området och skrattade åt hur j*vla mycket de regnade väldigt komiskt!
-Alice Cooper, vad ska jag säga? Den mannen överlever allt! Han blev halshuggen och fick en gift injektion ;). Legend!
-Mötley Crüe, herregud..
-Iron Maiden, vi stannade och lyssnade på ca tre låtar sen blev beslutet att ta sig hem innan de större massorna. Men positivt överraskad!

Tror aldrig jag varit så lycklig som när Mötley klev in på scen. Då spelade de ingen större roll att jeansjackan var iskall och klistrad mot kroppen och att mina skor var fyllda med lera. Det enda som va viktigt var att vi äntligen fick se dom!
Att sedan få höra dessa fantastiska låtar! Dr Feelgood, Saints of Los Angeles och Girls Girls Girls för att nämna tre. När Thommy Lee sitter och röker bakom sina trummor och Nikki Sixx ber hela publiken lyfta sina händer för att ta ett foto, Vince Neil och hans charmiga sätt och Mick Mars som är Mick Mars!
Jag skulle kunna spinna vidare här hur mycket som helst men de är riktigt svårt att sätta ord på det.
Att vi sett dessa legender live -
SÅ VÄRT!

Blev inte mycket bilder pga regnet men några :) Kolla in hos Sara också!

Hammerfall


Innan de riktiga regnet drog igång


Dränkt Henke


Alice Cooper


Taggade inför Mötley!


Och äntligen MÖTLEY CRÜE!


Låtlista

Detta är låtarna Mötley Crüe kommer spela på lördag!

1. Kickstart My Heart
2. Dr. Feelgood
3. Too Fast For Love
4. Live Wire
5. Same Ol’ Situation (S.O.S.)
6. Don’t Go Away Mad (Just Go Away)
7. Ten Seconds to Love
8. Rattlesnake Shake
9. Wild Side
10. Shout At The Devil
11. Girls, Girls, Girls

Alice Cooper kommer bjuda på Schools Out och No More Mr Nice Guy, för att nämna två!

Hur j*vla bra är inte detta? :D


Photoshop tutorial 1

Sara ville ha en tutorial på hur jag lägger ihop bilderna som i min header. Så har gjort en och hoppas den går att förstå!

Börja med att öppna de bilder du vill använda och lägg in på samma tomma dokument.
(Det gäller att prova sig fram med hur stora bilderna ska vara beroende hur de ska sitta ihop på den färdiga bilden.)


För att få den transparenta övergången mellan bilderna använder jag mig av layer mask.
Markera bilden du vill lägga den första masken på, sedan ändrar från paint bucket tool till gradient tool.



Använd dig sedan av linear gradient.



Sedan använder du verktyget precis som vanligt, drar och släpper för att skapa en lägre opacitet.
Du ser i lagermasken vilken del av bilden som har full opacitet och vilken som trappas ner. (Det svarta är det genomskinliga)
Det är viktigt att när du börjar använda gradient tool har lager masken markerad.


Sedan kan du flytta ihop bilderna eller flytta isär dom, som jag skrev i början gäller det att prova sig fram och med dessa bilder fick jag flytta ihop som för att få effekten som jag ville ha den.



Life's to short - DREAM!

På Lördag händer det äntligen, de jag och Sara väntat på sedan december.. Vi ska få se Mötley Crüe tillsammans! För att göra detta till en klysha ska jag säga att de är en dröm som går i uppfyllelse! Även om det var inte länge sedan jag upptäckte Mötley.

Jag fick låna The Dirt och fastnade i boken på en sekund! Den boken tog mig igenom att förlora mormor för snart två år sedan. Boken var ett sätt för mig att hantera sorg och ilska, jag kunde slå upp den och fly in i en annan värld. Musiken har sedan dess varit en lika stor del av mig som Guns N' Roses och Aerosmith's musik.
Så drömmen har inte funnits länge men den är lika stor som att få se orginal medlemmarna av Guns spela tillsammans igen.

Anledningen till att jag skriver detta är för att hålla kvar i denna känsla med hopp och lycka över att få uppfylla en dröm, även om den inte funnits länge. Men även om en dröm inte funnits länge är det lika viktigt att sträva efter att uppfylla dom.

Jag har många drömmar och jag gör allt jag kan för att nå dom och drömma nya drömmar!
Min första tatuering var en dröm som var nödvändig att genomföra för att få ett avslut men också en påminelse om vad som varit. London är en dröm om min framtid, om hur jag vill leva mitt liv. 
Mål och drömmar är vad som gör livet värt och att få uppfylla dom är en dream come true!

Life's short, make the most of it - make your dreams come true.

Stay awake to se a picture perfect

En ny och ljusare design är på plats, tröttnade på de lila och mörka. Tack till Elin som har hjälp mig fixa!
Har under dagen sysselsatt mig med intervall träning i solen, börjat skriva mitt brev till skolan.. Hjälp! Allting börjar bli så verkligt, men längtar helt underbart mycket.
Snart ska jag börja fixa mig lite sen möta Bong för att handla och sedan gå till Phu. Vi ska väl kolla på ngn film och ta igen denna månad vi inte träffats!

Ska börja fixa nya bilder till min portfolio när mamma och pappa kommer hem, fotade nämligen men pappas kamera på tynningö så han har bilderna! Men sålänge slänger jag upp en av de bilderna som redan finns där, en av mina favoriter!

RSS 2.0